airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Inuunerissaavik Steno får hjemmeside

Inuunerissaavik Steno / Steno Diabetes Center Grønland samler information om livsstilssygdomme på www.steno.gl og vil inspirere til et sundere liv.
19. september 2022

Inuunerissaavik Steno / Steno Diabetes Center Grønland har fået en hjemmeside, som har særligt fokus på at informere om diabetes, forhøjet blodtryk (hypertension) og KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom).

Hjemmesiden kan findes på www.steno.gl og er tilgængelig på grønlandsk og dansk. Nogle elementer på hjemmesiden, vil også være tilgængelig på engelsk.

Derudover er der information om et sundere liv med inspiration til at komme i gang med livsstilsændringer, hjælp til rygestop, mere fysisk aktivitet og sundere madvaner.

Det er målet med hjemmesiden, at den bliver en vidensbank til personer med livsstilssygdomme med generelle informationer om sygdomme, skriftlige patientvejledninger, foldere, videoer samt animationsfilm”, udtaler Lægefaglig Centerchef, Michael Lynge Pedersen. 

I løbet af de næste par år, vil der blive udviklet mere information til personer med livsstilssygdomme, som vil blive tilgængelige på hjemmesiden. Materialet udvikles med udgangspunkt i ønsker fra personer med livsstilssygdomme samt sundhedsfagligt personale.

Vi håber, at hjemmesiden vil være til gavn og inspiration for mange borgere i Grønland og kan være med til udbrede kendskabet til sygdommene og især de mange muligheder for at forebygge og behandle tilstandene i tide”, slutter Michael Lynge Pedersen.

 

Steno Diabetes Center Grønland
- Et center med landsdækkende opgaver

Visionen med centret er at forbedre den almene sundhed og livskvalitet for alle mennesker i hele landet med diabetes, forhøjet blodtryk og KOL samt at bidrage til en sammenhængende behandlingsindsats.

Etableringen af Inuunerissaavik Steno er kernen i samarbejdet og centret er blive en integreret del af Det Grønlandske Sundhedsvæsen. På Inuunerissaavik Steno vil sundhedspersonale og forskere behandle, udvikle og samle viden om diabetes og udvalgte livsstilssygdomme.
Den fulde version af drejebogen - Klik her.