airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Michael Lynge Pedersen

Professor, dr.med, phd, Speciallæge i almen medicin, Lægefaglig Centerchef  

Portrætfoto af Michael Lynge Pedersen

Arbejdet som læge og forsker i Grønland i cirka 25 år. Med udgangspunkt i en almen medicinsk interesse har forskningen omhandlet mange aspekter af sundhedsforhold i Grønland med særligt fokus epidemiologisk beskrivelse af sygdomsforekomster, register forskning og udvikling af sundhedstjenesteforskning.

Det er målet at bidrage til en indsigt sygdomsmønstre og folkesundhed i bred forstand således at sundhedsvæsen og sundhedspolitik kan indrettes bedst muligt i forhold til de givne udfordringer. Forskningen omfatter særligt de kroniske ikke smitsomme sygdomme såsom diabetes, overvægt, rygning, forhøjet blodtryk, obstruktive lungesygdomme, stofskiftesygdomme, leversygdomme med flere, men også mentale udfordringer som depressioner, selvmord og selvmordsforsøg, smitsomme sygdomme som syfilis, klamydia, gonoré.

Det er visionen at forankre og styrke forskningen i Grønland - både gennem forbedrede forskningsmuligheder i Grønland. Det sker gennem samarbejde med andre forskningsmiljøer både i og uden for Grønland.   

Du kan læse mere om Michaels forskning her

E-mail: milp@peqqik.gl